Kaylee en Monique

Kaylee Kramer en Monique Stoter, twee namen die voor velen synoniem staan voor meer dan alleen een kapsalon. Hun verhaal begon in 2013, toen Monique als vrijwillige kapster haar eerste stappen zette in de wereld van liefdadigheid bij de kledingbank. Maar het duurde niet lang voordat het lot hen samenbracht, want niet veel later besloot Kaylee zich ook bij dit nobele streven aan te sluiten. Op dat moment waren ze nog vreemden voor elkaar, maar het was al snel duidelijk dat er iets bijzonders tussen hen bloeide.

Vier jaar later namen ze afscheid van de kledingbank, maar hun toewijding aan hun missie bleef onverminderd sterk. Onder de naam “Kapsalon Klein Knippie” gingen ze verder, een naam die de perfecte brug sloeg tussen knippen en hulp bieden aan degenen met een kleine portemonnee. Hun hartverwarmende service en empathie voor hun klanten maakten al snel van hen een bekend gezicht in de gemeenschap.

Hun kapsalon vond een thuis in wijkcentrum de Zuidhoek in Zaandam Zuid, waar ze nog altijd te vinden zijn voor een mooie knipbeurt. Maar het gaat hier niet alleen om het knippen van haren; Kaylee en Monique bieden zoveel meer. Ze delen een diepgaand begrip voor de uitdagingen van het leven in armoede, omdat ze zelf in hun jeugd met dezelfde problemen te maken hadden.

Hun eigen ervaringen hebben hen geleerd wat armoede met een mens kan doen, zowel fysiek als mentaal. Dat inzicht, gecombineerd met hun warme persoonlijkheden, heeft van hen niet alleen bekwame kappers gemaakt, maar ook vertrouwenspersonen voor velen. Ze luisteren graag naar de verhalen van hun klanten, delen in hun vreugde en verdriet, en bieden een luisterend oor wanneer dat het meest nodig is.

Niet alleen beperken Kaylee en Monique zich tot het bieden van een vriendelijke sfeer en een deskundige knipbeurt, ze fungeren ook als bruggenbouwers naar andere hulpinstanties. Ze begrijpen dat hulp soms uit verschillende bronnen moet komen, en ze zijn vastbesloten om hun klanten te helpen de juiste hulp te vinden, zelfs als dat betekent dat ze buiten de muren van hun kapsalon moeten kijken.

Het verhaal van Kaylee Kramer en Monique Stoter is er een van compassie, veerkracht en een diepe betrokkenheid bij hun gemeenschap. Ze bewijzen dat een kappersstoel veel meer kan zijn dan alleen een plek om je haar te laten knippen; het kan een toevluchtsoord zijn voor hoop en steun voor degenen die het het hardst nodig hebben. In Kaylee en Monique vinden velen niet alleen kappers, maar ook vrienden die begrijpen, steunen en er altijd zijn om te helpen, wat er ook gebeurt. Hun verhaal is er een van echte menselijkheid en liefde voor hun medemens.

“eigen ervaringen hebben ons geleerd wat armoede met een mens kan doen” Fijn om deze doelgroep te mogen helpen!

Klein knippie